Naše babičky uměly vydatnou polévku uvařit téměř ze všeho. Příkladem je i tento recept na hustou obědovou polévku z vepřové sleziny a dalších surovin, která připomíná chutí i barvou černou zabíjačkovou polévku. Je opravdu moc a moc dobrá, skvělá servírovaná především v zimě jako hlavní chod na zahřátí a to spolu s čerstvým chlebem.
Ingredience:
1 ks | vepřová slezina |
2-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | petržel |
1 ks | mrkev |
1,2 l | vývaru z kostí |
majoránka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vepřovou slezinu očistíme a umeleme.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli s kostičkami slaniny, přidáme umletou slezinu, podlijeme troškou vývaru, chvilku podusíme.
- Přilijeme zbytek vývaru, přidáme nakrájenou mrkev, petržel, osolíme, přidáme majoránku, vaříme 20 minut.
- Na závěr polévku ochutíme česnekem, pepřem a podáváme s chlebem.
Text i foto: D.M.