REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z čerstvých rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Všichni známe rajskou polévku. Když je dobrý recept a šikovný kuchař, není vůbec špatná. Ale zkoušeli jste už někdy polévku z čerstvých rajčat? Bezkonkurenční záležitost! Jeden hrnec stačit nebude.


Ingredience:
1500 grajčat
500 gřapíkatého celeru
20 gmásla
1 lzeleninového vývaru
1 kscibule
1 lžíceolivového oleje
1 svazekčerstvé bazalky
zakysaná smetana
pepř
sůl

Postup:
  1. Rajčata a celer omyjte a nakrájejte na menší kusy, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno
  2. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a nechte na něm pomalu zesklovatět cibuli
  3. Přidejte celer a ještě chvíli opékejte, poté přidejte rajčata, podlijte je částí vývaru, přiklopte a nechte pár minut dusit
  4. K rajčatům přidejte většinu bazalky i s pokrájenými stonky, vlijte zbytek vývaru, osolte a opepřete a nechte asi 10 minut vařit
  5. Polévku dohladka rozmixujte a odstavte
  6. Vmíchejte do ní zbytek bazalky posekané nahrubo (pár lístků si můžete nechat na dekoraci)
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem, podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.
Poznámka:

Recept k článku: Rajčata – na co si dát pozor při jejich nákupu a další záludnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy