REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka starej mamy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z vepřového masa a kostí, kořenové zeleniny a koření, servírovaný s vložkou halušek.


Ingredience:
1 kgvepřových kostí
200 gčerstvých hub nebo 20 g sušených hub
1 kskousek celeru
1 ksmrkve
1 ksbobkový list
hladká mouka
majoránka
jalovec
máslo
sádlo
voda
pepř
sůl
Na halušky:
100 ghladké mouky
1/2 dlvody
sůl
mírně osolená voda na uvaření halušek

Postup:

1. Omyté kosti dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme bobkový list a jalovec, celou mrkev a kousek celeru, vývar necháme mírně probublávat, tzv. táhnout, aby byl čirý, sbíráme pěnu
2. Když je maso měkké, vývar slijeme, dáme stranou, maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky
3. V hrnci rozehřejeme sádlo, zaprášíme moukou a připravíme jíšku, tu pak zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer, kousky masa a předem namočené houby
4. Dochutíme majoránkou a necháme vařit na mírném ohni
5. Připravíme halušky; hladkou mouku osolíme, přidáme vodu a uděláme hustší těsto, které propasírujeme přes haluškový cedník do mírně osolené vařící vody, vaříme asi 5 minut, pak halušky scedíme a propláchneme vodou
6. Uvařené halušky vložíme do talířů, zalijeme hotovou polévkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy