REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopová polévka s kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové přední povařené v celku s kořenovou zeleninou, servírované nakrájené na kostičky zalité vývarem s vložkou povařených krup.


Ingredience:
400 gpředního skopového masa
80 gkrup
1,5 lvody
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kspetržele
1/4 ksceleru
1/2 kshlávky kapusty
stroužek česneku
mletý černý pepř
sůl
voda na uvaření krup

Postup:

1. Maso omyjeme, odblaníme, dáme vařit do osolené vody
2. Když je poloměkké, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou kapustu, na lupínky nakrájený česnek a koření
3. Kroupy dáme vařit zvlášť do osolené vody
4. Když je maso měkké, rozkrájíme ho na kousky a klademe na teplé talíře, pak přidáme uvařené kroupy a zalijeme vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy