REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s jemnými haluškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z morkových kostí, s vložkou vařené zeleniny a halušek.


Ingredience:
2000 gmorkových kostí
2 lžícesterilovaného hrášku
15 kskuliček celého pepře
8 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
2 ksmrkve
1 kscibule
1 kspetržele
1/2 ksceleru s natí
voda
sůl
Na halušky:
100 mlmléka
80 gkrupice
20 gmásla
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Omyté morkové kosti dáme do hrnce, zalijeme asi 1500 ml studené vody, přidáme celou oloupanou cibuli, celý pepř, nové koření, bobkové listy, sůl, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme, vaříme zvolna asi 2 hodiny a v průběhu vaření sbíráme vytvořenou pěnu
2. Oloupanou kořenovou zeleninu přidáme do vývaru a uvaříme doměkka, syrovou celerovou nať odložíme stranou
3. Mezitím si připravíme halušky tak, že mléko přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme máslo a pomalu za stálého míchání přisypáváme krupici, pak vše krátce povaříme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout a nakonec vmícháme rozklepnuté vejce
4. Připravené těsto rozetřeme na prkénko, nožem odkrajujeme malé halušky přímo do vroucí osolené vody a až vyplavou na hladinu, tak je vyndáme
5. Hotový vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vrátíme zpět do vývaru, přidáme okapaný hrášek, uvařené halušky, ozdobíme celerovou natí a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy