REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polenta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato kukuřičná polenta je velice zdravá a posilující kaše, která se jí jako samostatný pokrm nebo tvoří základ pro řadu dalších jídel. Toto je základní recept na polentu.


Ingredience:
2 hrnkyhrubé kukuřičné mouky
2 lvody nebo masového vývaru
2 lžičkysoli
mletý bílý pepř

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji do varu a pak mírně osolíme, za stálého míchání do vroucí vody postupně přisypeme kukuřičnou mouku
2. Mícháme a dáváme pozor, aby se neutvořily hrudky, okořeníme ji pepřem
3. Snížíme teplotu na minimum, pokračujeme ve vaření, až bude polenta dostatečně hustá, což trvá zhruba 30 minut, často mícháme (že je polenta hotová poznáme tak, že nám vařečka stojí sama o sobě uprostřed hrnce)
4. Polentu můžeme podávat takto připravenou, nebo ji můžeme nechat vystydnout a pak grilovat nebo smažit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy