REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pohankové mouky, vejce, krupice, soli připravíme těsto z kterého pak vytvarujeme noky, uvaříme v osolené vodě.


Ingredience:
300 gpohankové mouky
200 gpolohrubé mouky
100 gkrupice
2 ksvajec
sůl
voda podle potřeby

Postup:

1. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, polohrubou mouku, krupici a zamícháme
2. Přidáme sůl, rozklepnutá vejce, vodu a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké, ale nepříliš řídké ani husté těsto
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme z těsta noky, dáváme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut
4. Uvařené noky vyndáme z vody děrovanou naběračkou.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k masovým i zeleninovým pokrmům.

Poznámka:

– Noky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně plavat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy