Z pohankové mouky, vejce, krupice, soli připravíme těsto z kterého pak vytvarujeme noky, uvaříme v osolené vodě.
Ingredience:
300 g | pohankové mouky |
200 g | polohrubé mouky |
100 g | krupice |
2 ks | vajec |
sůl | |
voda podle potřeby |
Postup:
1. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, polohrubou mouku, krupici a zamícháme
2. Přidáme sůl, rozklepnutá vejce, vodu a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké, ale nepříliš řídké ani husté těsto
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme z těsta noky, dáváme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut
4. Uvařené noky vyndáme z vody děrovanou naběračkou.
– Podáváme jako přílohu k masovým i zeleninovým pokrmům.
Poznámka:– Noky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně plavat.