Z housek, hrubé mouky, petrželky a dalších ingrediencí připravené knedlíky, uvařené v hrncích.
Ingredience:
1 hrnek | hrubé mouky |
1 hrnek | mléka |
3 ks | vajec |
1,5 ks | housky |
zelená petrželka | |
sůl | |
sádlo na vymazání hrnečků |
Postup:
1. Petrželku propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme ji důkladně okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky
2. Bílky vyšleháme, nejlépe ručním mixérem, do husté pěny
3. K nakrájeným houskám přidáme žloutky, mléko, mouku, petrželku, směs osolíme a důkladně promícháme, nakonec opatrně zamícháme pěnu z bílků
4. Do hrníčků vymazaných sádlem dáme připravenou směs, plníme ji do tří čtvrtin
5. Vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme zhruba 20 minut, poté hrníčky vyndáme a knedlíky vyklepneme
6. Petrželové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme je servírovat.