REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Petrželové knedlíky do hrníčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z housek, hrubé mouky, petrželky a dalších ingrediencí připravené knedlíky, uvařené v hrncích.


Ingredience:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekmléka
3 ksvajec
1,5 kshousky
zelená petrželka
sůl
sádlo na vymazání hrnečků

Postup:

1. Petrželku propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme ji důkladně okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky
2. Bílky vyšleháme, nejlépe ručním mixérem, do husté pěny
3. K nakrájeným houskám přidáme žloutky, mléko, mouku, petrželku, směs osolíme a důkladně promícháme, nakonec opatrně zamícháme pěnu z bílků
4. Do hrníčků vymazaných sádlem dáme připravenou směs, plníme ji do tří čtvrtin
5. Vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme zhruba 20 minut, poté hrníčky vyndáme a knedlíky vyklepneme
6. Petrželové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme je servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy