REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Petrželové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené ze starších housek, mléka a vajíček, vytvarované do tvaru koulí, uvařené v mírně osolené vodě.


Ingredience:
20 ksnejlépe den starých rohlíků
6 ksvajíček
1-2 svazkyčerstvé petrželky
1 dclmléka
voda
sůl

Postup:

1. Na kostičky nakrájené rohlíky dáme do mísy, přisypeme pod studenou vodou propláchnutou a důkladně okapanou, pak nasekanou petrželku
2. Přidáme žloutky a hustý sníh vyšlehaný z bílků, pokud bude těsto moc husté, zředíme ho malým množstvím mléka
3. Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vařící, mírně osolené vody, vaříme asi 15 minut, uvařené knedlíky vytáhneme a necháme důkladně okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy