REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plov (Pilaf)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Uzbekistánu, který leží ve střední Asii. Je to pokrm podobný na pohled našemu českému rizotu. Jak to tak bývá, existuje mnoho obměn tohoto receptu.


Ingredience:
500 gvepřového masa (zde palce)
1 hrnek (300 ml)kulatozrnné rýže
1,5 hrnkuvývaru
3 lžícesádla
3 lžíceoleje
2 lžičkyřímského kmínu
6 ksstředně velkých mrkví
4 kscibule
pepř
sůl
voda nebo vývar na podlévání

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme, zakápneme olejem a důkladně promícháme
2. Ve velké pánvi si rozpálíme sádlo a přidáme na větší kostky pokrájenou cibuli, smažíme ji dohněda, pak přidáme maso a restujeme 10 minut ze všech stran, dokud maso nezbělá
3. Přidáme na nudličky pokrájenou očištěnou mrkev a restujeme dalších 10 minut
4. Podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka
5. Rýži na sítku propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat, tu pak opatrně nasypeme do pánve a urovnáme, zalejeme horkým vývarem a přivedeme k varu, jakmile začne rýže bublat, plamen zeslabíme, pánev přiklopíme a dusíme 15 až 20 minut, nemícháme! Jenom úchopovou částí vařečky uděláme do rýže díry, aby se tekutina dostala až na dno, kontrolujeme, aby se nám maso s mrkví nepřipálilo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy