REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční bramborové knedlíky plněné masovou směsí, servírované s netradičním, ale přitom skvělým zelím připraveným z červené řepy a dalších surovin.


Ingredience:
Těsto na knedlíky:
900 gbrambor (netto)
150 gdětské krupice
250 ghrubé mouky
2 lžičkyjablečného octa
2 lžičkysoli
2 ksvejce
Na náplň:
400 guvařeného uzeného maso (libovolného)
1 lžícesádla
1 kscibule
špetka muškátovéhi květu
1 ksstroužek česneku
pepř
sůl
Na zelí z červené řepy:
700 gbulv červené řepy (cca 5 ks)
2 lžičkysolamylu
1 lžícesádla nebo oleje
50 ml vody
1 kscibule
krystalový cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Den předem si uvaříme brambory ve šlupce
2. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na jemno, pomeleme nebo prolisujeme
3. Do mísy k nim přidáme prosátou krupici, mouku a všechny ostatní ingredience, rychle vypracujeme těsto (moc se s tím necouráme, protože dlouhým zpracováváním nám těsto řídne, a to nechceme)
4. Náplň už máme připravenou.. to jsem neřekla? :-))))) Uvařené uzené maso pomeleme, na sádle necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, do mísy dáme pomleté maso, cibulku a všechny ostatní ingredience, vše promícháme a doladíme chutě
5. Zpracované bramborové těsto si rozdělíme na poloviny (lépe se nám s ním pak pracuje), z každé poloviny vyválíme hada a nakrájíme na kousky, které trochu rozplácneme
6. Z náplně si v dlaních tvoříme malé kuličky, které klademe do středu bramborových placek, pořádně spojíme všechny konce a v dlaních trochu zmáčkneme
7. Na lehce pomoučeném (hrubou moukou) vále utvoříme koule, ty vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut od doby, co začnou vřít, vytáhneme je a necháme důkladně okapat
8. Podáváme, v tomto případě, se zelím z červené řepy.

Příprava zelí z červené řepy:
1. Den předem si uvaříme řepu do měkka
2. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle
3. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu
4. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet
5. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy