REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné smrže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě zapečené půlky smržů nadité masovo-sýrovou náplní, ozdobené sýrem, kroužky cibule a kousky rajčat, podlité bílým vínem.


Ingredience:
300 gsmržů (větší plodnice)
300 gmletého masa
100 gžampionů
100 grajčat
50 gstrouhaného sýru
2 dlbílého vína
2 kscibule
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Větší plodnice smržů rozkrojíme na polovinu, spaříme, opláchneme vodou a necháme okapat
2. Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme
3. Masovou směsí naplníme poloviny smržů
4. Pekáček nebo plech vymažeme máslem, narovnáme smrže, posypeme nakrájenou cibulí na kroužky, plátky žampionů a kousky oloupaných rajčat, podlijeme bílým vínem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
5. Pečeme zhruba 15-20 minut.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy