V troubě zapečené půlky smržů nadité masovo-sýrovou náplní, ozdobené sýrem, kroužky cibule a kousky rajčat, podlité bílým vínem.
Ingredience:
300 g | smržů (větší plodnice) |
300 g | mletého masa |
100 g | žampionů |
100 g | rajčat |
50 g | strouhaného sýru |
2 dl | bílého vína |
2 ks | cibule |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Větší plodnice smržů rozkrojíme na polovinu, spaříme, opláchneme vodou a necháme okapat
2. Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme
3. Masovou směsí naplníme poloviny smržů
4. Pekáček nebo plech vymažeme máslem, narovnáme smrže, posypeme nakrájenou cibulí na kroužky, plátky žampionů a kousky oloupaných rajčat, podlijeme bílým vínem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
5. Pečeme zhruba 15-20 minut.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory.