REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné růžovky (masáci)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso nadité do uzavřených hlaviček masáků, v troubě upečené.


Ingredience:
500 guzavřených muchomůrek růžovek (masáků)
300 gmletého vepřového masa
100 gstrouhaného tvrdého sýru
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
majoránka
máslo
pepř
sůl
na ozdobu proužky červené papriky a šunky

Postup:

1. Klobouky omyjeme, odstraníme šupinky mokrou houbičkou nebo hadříkem, nožky vylomíme a na jemno nasekáme
2. Mleté maso promícháme s nasekanými nožkami hub, přidáme strouhaný sýr, třený česnek, vejce, okořeníme majoránkou, pepřem a osolíme
3. Směs důkladně promícháme a naplníme s ní klobouky hub
4. Do pekáče dáme lžíci másla, naskládáme naplněné klobouky, ozdobíme proužky papriky a šunky a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C, pečeme 25-30 minut
5. Upečené plněné růžovky podáváme s brambory, pečenými brambory, hranolky atd.

Doporučení:

Podobně lze naplnit mladé uzavřené klobouky bedel.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy