REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné houbové klobouky se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobouky bedel plněné směsí z hub, sýra, cibule, česneku, chleba, šunky a bylinek, v troubě zapečené.


Ingredience:
8-12 ksbedel
4-6 ksplátků toastového chleba
2-4 kshub na nádivku
2 lžícemásla
2 lžícevařených krupek
1 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícelístků čerstvé majoránky
1 lžičkacitronové šťávy
100 gmozzarelly
100 gšunky
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mladé pevné klobouky bedel nebo žampionů očistíme, oloupeme a špičku klobouku můžeme lehce seříznout, aby mističky dobře seděly na plechu, hlavičky zevnitř osolíme a vně lehce potřeme olejem rozmíchaným s 1 lžičkou citronové šťávy
2. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme na drobno pokrájíme klobouky hub i předvařené krupky, osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 5-10 minut a pak sundáme z tepla
3. Potom do houbové směsi vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, zbylé máslo, nadrobený nebo rozmixovaný toastový chléb, na jemno nasekané bylinky, na drobné kostičky nakrájený sýr, dochutíme solí, pepřem a směsí naplníme připravené hlavičky hub
4. Klobouky rozložíme na plech potřený olejem nebo vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté na trouby na 230 °C a zapékáme asi 10 minut a ihned podáváme.

Doporučení:

Toastový chléb můžeme nahradit strouhankou a mozzarellu zaměnit za libovolný sýr vhodný na zapékání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy