REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné houbové klobouky se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobouky bedel plněné směsí z hub, sýra, cibule, česneku, chleba, šunky a bylinek, v troubě zapečené.


Ingredience:
8-12 ksbedel
4-6 ksplátků toastového chleba
2-4 kshub na nádivku
2 lžícemásla
2 lžícevařených krupek
1 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícelístků čerstvé majoránky
1 lžičkacitronové šťávy
100 gmozzarelly
100 gšunky
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mladé pevné klobouky bedel nebo žampionů očistíme, oloupeme a špičku klobouku můžeme lehce seříznout, aby mističky dobře seděly na plechu, hlavičky zevnitř osolíme a vně lehce potřeme olejem rozmíchaným s 1 lžičkou citronové šťávy
2. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme na drobno pokrájíme klobouky hub i předvařené krupky, osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 5-10 minut a pak sundáme z tepla
3. Potom do houbové směsi vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, zbylé máslo, nadrobený nebo rozmixovaný toastový chléb, na jemno nasekané bylinky, na drobné kostičky nakrájený sýr, dochutíme solí, pepřem a směsí naplníme připravené hlavičky hub
4. Klobouky rozložíme na plech potřený olejem nebo vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté na trouby na 230 °C a zapékáme asi 10 minut a ihned podáváme.

Doporučení:

Toastový chléb můžeme nahradit strouhankou a mozzarellu zaměnit za libovolný sýr vhodný na zapékání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy