Klobouky bedel plněné směsí z hub, sýra, cibule, česneku, chleba, šunky a bylinek, v troubě zapečené.
Ingredience:
8-12 ks | bedel |
4-6 ks | plátků toastového chleba |
2-4 ks | hub na nádivku |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | vařených krupek |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | lístků čerstvé majoránky |
1 lžička | citronové šťávy |
100 g | mozzarelly |
100 g | šunky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
1 ks | snítky tymiánu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mladé pevné klobouky bedel nebo žampionů očistíme, oloupeme a špičku klobouku můžeme lehce seříznout, aby mističky dobře seděly na plechu, hlavičky zevnitř osolíme a vně lehce potřeme olejem rozmíchaným s 1 lžičkou citronové šťávy
2. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme na drobno pokrájíme klobouky hub i předvařené krupky, osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 5-10 minut a pak sundáme z tepla
3. Potom do houbové směsi vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, zbylé máslo, nadrobený nebo rozmixovaný toastový chléb, na jemno nasekané bylinky, na drobné kostičky nakrájený sýr, dochutíme solí, pepřem a směsí naplníme připravené hlavičky hub
4. Klobouky rozložíme na plech potřený olejem nebo vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté na trouby na 230 °C a zapékáme asi 10 minut a ihned podáváme.
Toastový chléb můžeme nahradit strouhankou a mozzarellu zaměnit za libovolný sýr vhodný na zapékání.