REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné bedly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječnou náplní ochucenou kromě jiného šunkou plněné mladé hlavičky bedel, zapečené v troubě hojně posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
12 ksmladých bedel
100 gtvrdého sýra
sádlo
Náplň:
200 gšunky
20 gmásla
20 ghladké mouky
1 ksvejce
1,5 dlvývaru
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme náplň; na másle zpěníme cibuli nakrájenou na malé kostičky, přidáme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku.
2. Poté přidáme šunku nakrájenou na kostičky, pepř, sůl, nasekanou petrželku a vejce a mícháme, až se vejce srazí.
3. Mladé bedly očistíme, zbavíme nožiček, kloboučky osolíme, naplníme nádivkou a dáme do vymazaného pekáčku sádlem, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova
4. Bedly podáváme přelité šťávou z pečení s bramborem.

Doporučení:

Stejně můžeme plnit i hlavičky žampiónu, nebo hříbků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy