Vaječnou náplní ochucenou kromě jiného šunkou plněné mladé hlavičky bedel, zapečené v troubě hojně posypané strouhaným sýrem.
Ingredience:
12 ks | mladých bedel |
100 g | tvrdého sýra |
sádlo | |
Náplň: | |
200 g | šunky |
20 g | másla |
20 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
1,5 dl | vývaru |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme náplň; na másle zpěníme cibuli nakrájenou na malé kostičky, přidáme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku.
2. Poté přidáme šunku nakrájenou na kostičky, pepř, sůl, nasekanou petrželku a vejce a mícháme, až se vejce srazí.
3. Mladé bedly očistíme, zbavíme nožiček, kloboučky osolíme, naplníme nádivkou a dáme do vymazaného pekáčku sádlem, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova
4. Bedly podáváme přelité šťávou z pečení s bramborem.
Stejně můžeme plnit i hlavičky žampiónu, nebo hříbků.