REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné zapékané smrže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smrže naplněné masovou nádivkou, zapečené v troubě.


Ingredience:
500 gsmržů
300 gmletého masa
2 lžícestrouhanky
1 dclčerveného vína
1 kshermelínu
1 kscibule
1 ksvejce
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Smrže rozkrojíme na polovinu, očistíme a spaříme vařící vodou
2. Hermelín nakrájíme na drobné kostičky, cibuli také, promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou
3. Směsí naplníme poloviny smržů a položíme je na plech vymazaný olejem
4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení poléváme červeným vínem.

Doporučení:

Podáváme s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy