Smrže naplněné masovou nádivkou, zapečené v troubě.
Ingredience:
500 g | smržů |
300 g | mletého masa |
2 lžíce | strouhanky |
1 dcl | červeného vína |
1 ks | hermelínu |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Smrže rozkrojíme na polovinu, očistíme a spaříme vařící vodou.
- Hermelín nakrájíme na drobné kostičky, cibuli také, promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
- Směsí naplníme poloviny smržů a položíme je na plech vymazaný olejem.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení poléváme červeným vínem.
Podáváme s bramborem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek