REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavičky žampiónů plněné sýrem.


Ingredience:
500 gvětších žampiónů
150 gtaveného smetanového sýra
60 gtvrdého strouhaného sýra
2-3 kscibulkové natě
2 lžícemléka
2 lžícemásla
sůl

Postup:

1. Před přípravou žampióny pečlivě očistíme, oloupeme jim hlavičky a odřízneme nožičky, které jemně nasekáme
2. Natě cibulky nakrájíme nadrobno
3. Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené nožičky hub a cibulku orestujeme
4. Potom směs odstavíme ze zdroje tepla a opatrně ji promícháme se smetanovým taveným sýrem, mírně osolíme
5. Tvrdý sýr rozmícháme s teplým mlékem a přidáme do omáčky
6. Touto směsí naplníme žampiónové kloboučky, které narovnáme na plech pokapaný vodou a pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

Doporučení:

Takto upravené žampióny servírujeme například s různě opečenými bramborami, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy