REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné žampiony II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavičky žampionů plněné směsí z tvarohu, šalotky, oliv, sušených rajčat, cukety, vejce a bazalky, v troubě zapečené.


Ingredience:
8 ksvelkých žampionů
olivový olej na potření
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
60gsušených rajčat
25 ksčerných oliv bez pecek
4 ksšalotky
1 ksvelké cukety
1 ksvejce
hrst čerstvých bazalkových lístků
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony dobře očistíme, hlavičky oloupeme, nožičky vyřízneme a vnitřky zlehka vymažeme olejem
2. Do mísy dáme oloupané na jemno nakrájené šalotky, omytou nastrouhanou cuketu, měkký tvaroh, nasekaná sušená rajčata, na menší kousky nakrájené černé olivy, rozklepnuté vejce, lístky bazalky, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
3. Připravenou směsí naplníme houby, vyskládáme je na plech, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut, pak sundáme alobal a dopékáme ještě 15 minut.

Doporučení:

Servírujeme s rukolou a opečeným chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy