REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kuřecí kapsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod pokličkou na cibulce a slanině podušené kuřecí závitky naplněné nádivkou z pomletých kuřecích jater, v mléce máčeného rohlíku, anglické slaniny, vejce a koření.


Ingredience:
4 kskuřecích prsíček
1 kshousky
1 kscibule
1 ksvejce
150 gkuřecích jater
100 ganglické slaniny
2 lžícesekané petrželky
muškátový květ
hladká mouka
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa lehce naklepeme a podélně nařízneme
2. Do misky vložíme nakrájenou housku na kostičky a lehce zalijeme trochou mléka, přidáme umletá kuřecí játra, vejce, polovinu nasekané petrželky a polovinu nakrájené anglické slaniny, směs důkladně promícháme, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem
3. Vzniklý otvor v kuřecích prsíčkách naplníme připravenou nádivkou a spíchneme párátkem nebo ovážeme nití
4. Naplněné kapsy poprášíme hladkou moukou a vložíme do hrnce na rozpálený olej a opečeme krátce ze všech stran
5. Přidáme nakrájenou cibuli, zbytek anglické slaniny a petrželky, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka
6. Hotové kapsy přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s rýží nebo bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy