Opečené kuřecí rolky obalené v plátcích pršuta, podušené v ochucené zeleninové směsi.
Ingredience:
8 ks | plátků pršutu |
4 ks | kuřecích prsních řízků |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku zelené petrželky |
1 ks | cibule |
250 g | mražené čínské zeleninové směsi |
4 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | ostrého kečupu |
1 lžička | mleté sladké papriky |
200 ml | bílého vína |
špetka chilli koření | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, opečeme pozvolna po obou stranách na 2 lžících rozehřátého oleje a vyjmeme
2. Osolíme, opepříme, každý řízek zarolujeme, zabalíme do 2 plátků pršutu, upevníme párátkem a udržujeme v teple
3. Na zbylém rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, zeleninovou směs a vše lehce osmahneme, pak vmícháme našlehaný kečup s mletou paprikou, špetkou chilli koření, na jemno nasekanou petrželkou a bílým vínem
4. Na zeleninu položíme rolky, přikryjeme pokličkou a společně dusíme ještě 8 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.