REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rolky v pršutovém župánku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí rolky obalené v plátcích pršuta, podušené v ochucené zeleninové směsi.


Ingredience:
8 ksplátků pršutu
4 kskuřecích prsních řízků
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku zelené petrželky
1 kscibule
250 gmražené čínské zeleninové směsi
4 lžíceolivového oleje
3 lžíceostrého kečupu
1 lžičkamleté sladké papriky
200 mlbílého vína
špetka chilli koření
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, opečeme pozvolna po obou stranách na 2 lžících rozehřátého oleje a vyjmeme
2. Osolíme, opepříme, každý řízek zarolujeme, zabalíme do 2 plátků pršutu, upevníme párátkem a udržujeme v teple
3. Na zbylém rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, zeleninovou směs a vše lehce osmahneme, pak vmícháme našlehaný kečup s mletou paprikou, špetkou chilli koření, na jemno nasekanou petrželkou a bílým vínem
4. Na zeleninu položíme rolky, přikryjeme pokličkou a společně dusíme ještě 8 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy