REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné krůtí rolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rolky plněné šunkou, šalvějí a strouhaným sýrem, podušené doměkka spolu se zeleninou, podlité vínem.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
80 gstrouhaného parmazánu
4 ksplátků šunky
4 kslístků šalvěje
2 ksrajčat
1 ksmrkve
1 ksstonku řapíkatého celeru
2 lžíceolivového oleje
125 mlmasového vývaru
50 mlčerveného vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme přes mikrotenovou fólií, osolíme a opepříme
2. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, 1 lístek šalvěje, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, svineme do rolky, převážeme provázkem nebo sepneme párátkem, aby se nerozevíraly
3. Mrkev i řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
4. V kastrůlku na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme dozlatova připravené rolky, pak je vyjmeme a uchováme v teple
5. Do výpeku dáme nakrájenou mrkev, celer, rajčata, krátce podusíme, rolky vrátíme zpět, podlijeme vývarem i červeným vínem a dusíme doměkka, podle chuti osolíme i opepříme
6. Měkké rolky podáváme se zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy