Rolky plněné šunkou, šalvějí a strouhaným sýrem, podušené doměkka spolu se zeleninou, podlité vínem.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
80 g | strouhaného parmazánu |
4 ks | plátků šunky |
4 ks | lístků šalvěje |
2 ks | rajčat |
1 ks | mrkve |
1 ks | stonku řapíkatého celeru |
2 lžíce | olivového oleje |
125 ml | masového vývaru |
50 ml | červeného vína |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme přes mikrotenovou fólií, osolíme a opepříme
2. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, 1 lístek šalvěje, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, svineme do rolky, převážeme provázkem nebo sepneme párátkem, aby se nerozevíraly
3. Mrkev i řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
4. V kastrůlku na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme dozlatova připravené rolky, pak je vyjmeme a uchováme v teple
5. Do výpeku dáme nakrájenou mrkev, celer, rajčata, krátce podusíme, rolky vrátíme zpět, podlijeme vývarem i červeným vínem a dusíme doměkka, podle chuti osolíme i opepříme
6. Měkké rolky podáváme se zeleninou a vařenými bramborami.