Vlastně smažené krůtí kapsy naplněné nastrouhaným sýrem a klobásou.
Ingredience:
4 ks | řízky z krůtích prsou |
2 ks | vejce |
80 g | klobásy |
2-3 lžíce | strouhaného sýra |
hladká mouka | |
strouhanka | |
petželka | |
máslo | |
citrón | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Řízky rozklepeme na šířku, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou,případně předem uvařenou klobásu
2. Obložené maso v půli přeložíme, okraje řízků k sobě sklepneme paličkou na maso a upevníme párátky
3. Připravené kapsy obalíme v mouce, rozšlehaném, mírně osoleném vejci a strouhance
4. Po obou stranách kapsy smažíme pozvolna dozlatova
5. Usmažené řízky necháme na papírovém ubrousku okapat, potom je ještě pokapeme horkým rozpuštěným máslem, na talířích zdobíme plátky citrónu a snítky petrželky.
Podáváme s vařenými brambory a se salátem.