REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kuřecí kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa plněná špenátovou směsí, obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.


Ingredience:
4 ksvětších kuřecích prsou
3 ksvajec
1 ks stroužků česneku
100 grozmraženého listového špenátu
50 gnivy
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, opatrně nařízneme, aby vznikla kapsa, rozevřeme, zlehka naklepeme a mírně osolíme
2. Rozmražené špenátové listy pokrájíme, promícháme s oloupaným, prolisovaným stroužkem česneku a rozdrobenou nivou
3. Kapsy naplníme připravenou špenátovou směsí, spíchneme párátkem nebo okraje sklepneme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s trochou soli a strouhance
4. Smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, necháme okapat na papírovém ubrousku a nakonec dáme na 10 minut dopéci na pekáčku do vyhřáté trouby.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Kuřecí kapsu můžeme také plnit sušenými rajčaty s mozzarellou nebo sušenými švestkami s anglickou slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy