REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné králičí hrudí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva hrudníky z králíka naplněné dobře odleželou sekanou promíchanou s bylinkami a kořením, upečené dozlatova spolu s brambory.


Ingredience:
2 kshrudníku z králíka i s břišními blánami
2 ksnožičky párků
1 ksvejce
1 kgbrambor
prolisovaný česnek
kmín
voda
olej
sůl
Na náplň (sekanou):
1 kgmletého vepřového masa
2 lžícehladké mouky
1 lžícevegety
1 lžičkamleté sladké papriky
3-4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
1 dlmléka
1 hrstnasekaných čerstvých bylinek (saturejka, bazalka, majoránka ...)
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme náplň; mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, hladkou mouku, papriku, vegetu, pepř a sůl, promícháme, necháme v lednici odležet asi 1-2 hodiny
2. Do odleželého masa přidáme vejce, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku a hrst nasekaných bylinek, vše dobře promícháme
3. Hrudník s břišními blánami nasolíme a vytřeme česnekem
4. Do otvoru v krku vložíme párek, naplníme sekanou, obalíme břišními blánami a zašijeme, postup opakujeme i u druhého hrudníku
5. Takto připravené hrudníky dáme na olejem vymazaný pekáč a dáme péct do trouby, maso mírně podlijeme vodou
6. V průběhu pečení potřeme pokrm rozšlehaným vejcem, olejem a dochutíme kmínem
7. Pečeme zvolna, při teplotě kolem 170-180 °C, aby se sekaná v hrudí dobře propekla
8. Asi v polovině doby pečení hrudí obložíme syrovými bramborami nakrájenými na plátky a vše dopečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy