Dva hrudníky z králíka naplněné dobře odleželou sekanou promíchanou s bylinkami a kořením, upečené dozlatova spolu s brambory.
Ingredience:
2 ks | hrudníku z králíka i s břišními blánami |
2 ks | nožičky párků |
1 ks | vejce |
1 kg | brambor |
prolisovaný česnek | |
kmín | |
voda | |
olej | |
sůl | |
Na náplň (sekanou): | |
1 kg | mletého vepřového masa |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | vegety |
1 lžička | mleté sladké papriky |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 dl | mléka |
1 hrst | nasekaných čerstvých bylinek (saturejka, bazalka, majoránka ...) |
strouhanka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme náplň; mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, hladkou mouku, papriku, vegetu, pepř a sůl, promícháme, necháme v lednici odležet asi 1-2 hodiny
2. Do odleželého masa přidáme vejce, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku a hrst nasekaných bylinek, vše dobře promícháme
3. Hrudník s břišními blánami nasolíme a vytřeme česnekem
4. Do otvoru v krku vložíme párek, naplníme sekanou, obalíme břišními blánami a zašijeme, postup opakujeme i u druhého hrudníku
5. Takto připravené hrudníky dáme na olejem vymazaný pekáč a dáme péct do trouby, maso mírně podlijeme vodou
6. V průběhu pečení potřeme pokrm rozšlehaným vejcem, olejem a dochutíme kmínem
7. Pečeme zvolna, při teplotě kolem 170-180 °C, aby se sekaná v hrudí dobře propekla
8. Asi v polovině doby pečení hrudí obložíme syrovými bramborami nakrájenými na plátky a vše dopečeme doměkka.