Vydlabaná bageta naplněná majonézovou směsí, smaženou cibulí, vejci a polníčkem.
Ingredience:
1 ks | čerstvé bagety |
1 ks | velké sladké bílé cibule |
2 ks | vajec vařených natvrdo |
2 hrsti | polníčku |
1lžíce | olivového oleje |
Na majonézovou směs: | |
3 lžíce | majonézy |
2 lžíce | sekané petrželky |
1 lžíce | sekaných oliv |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | vejce vařeného natvrdo |
citronová šťáva | |
dijonská hořčice | |
ančovičky nebo sardelová pasta | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a asi 5 minut smažíme na rozehřátém oleji dozlatova, vejce oloupeme a jedno nakrájíme na drobno, dvě na kolečka
2. Bagetu rozkrojíme, překrojíme, vydlabeme, vydlabanou střídku rozmixujeme a dáme do misky
3. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sardelovou pastu, oloupaný utřený stroužek česneku, na jemno nasekanou petrželku, nasekané olivy, na drobno nakrájené vejce, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
4. Půlky bagety naplníme majonézovou směsí, zakápneme olejem zbylým od smažení cibulky, přidáme kolečka vajec, cibuli a posypeme polníčkem, přikryjeme druhou půlkou bagety, necháme chvilku v chladu odležet, aby se vůně propojily a podáváme.
Takto můžeme obložit i běžný chléb.