na svačinku něco malého? Proč ne housky naplněnou samými dobrotami! Tahle ani není recept, spíše taková inspirace, čím si obložit měkkou housku, aby vám opravdu moc chutnala.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | vícezrnná houska |
3 ks | plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy |
1 ks | vejce natvrdo (či dle vlastních preferencí) |
1 ks | list salátu |
1 ks | kyselá okurka |
1 ks | rajče |
Postup:
- Vejce nechte vařit 10 minut v osolené vodě. Než se vajíčko uvaří, nakrájejte si okurku a rajče na kolečka.
- Připravte si housku, rozkrojte ji na polovinu, ale tak, aby částí zůstala vcelku a namažte pomazánkovým máslem.
- Dovnitř vložte salát, 3 plátky šunky, vajíčko rozkrájené na plátky, okurku a rajčete.
Tip DZ Klatovy: Pro výraznější chuť můžete jednu část housky pomazat navíc francouzskou nebo bretaňskou hořčicí. Nebo se místo toho skvěle hodí i trocha majonézy, která svačinu jistě ozvláštní.
Poznámka:Recept k článku: 3v1 – snídaně, svačina i večeře chutně a rychle