Bageta plněná směsí z taveného sýru, salámu, lučiny, okurek, vejce, cibule a papriky.
Ingredience:
200 g | pomazánkového taveného sýru |
100 g | lučiny |
50 g | másla |
40 g | vysočiny |
2 ks | sladkokyselých okurek |
1 ks | malé červené cibule |
1 ks | natvrdo vařeného vejce |
1 ks | celozrnné bagety |
1/4 ks červené papriky | |
mletá paprika | |
mletý pepř |
Postup:
1. Z bagety odkrojíme oba konce a střídku vydlabeme
2. Změklé máslo vyšleháme s mletou paprikou i špetkou pepře, přidáme lučinu, tavený sýr a ušleháme hladký krém
3. Pak vmícháme na drobno nakrájené okurky, vejce i červenou papriku, přidáme na kostičky nakrájený salám, oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a vše dobře promícháme
4. Vzniklou hmotou naplníme bagetu, kterou zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout a rozležet
5. Před podáváním bagetu nakrájíme ostrým nožem na plátky.