REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátek uzeného, hrachová kaše, cibulka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, nebo na plátky pokrájené uzené maso opečené na pánvi na sádle, servírované s hrachovou kaší ozdobenou na sádle nebo másle oretovanou cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300-400 guzeného (krkovice)
voda (sádlo)
Na hrách:
250 gžlutého loupaného (půleného) hrachu
3 ksstroužky česneku
majoránka
sůl
Ostatní:
cibule orestovaná na sádle či másle

Postup:

1. Maso vložíme do tlakového hrnce na pařáček, podlijeme vodou, dobře hrnec uzavřeme, postavíme na zdroj tepla a od začátku varu vaříme 15 minut, pak hrnec sundáme ze zdroje tepla a počkáme, až se tlak v hrnci sníží
2. Maso vytáhneme, nakrájíme na plátky a podáváme s hrachovou kaší ozdobenou na sádle či másle orestovanou cibulkou.

Příprava hrachu:
1. Hrách zalijeme vodou, cca 2 cm nad povrch a dáme vařit, já většinou vařím v papiňáku a za chvilku je hotovo, tento hrách se rozvaří na kaši sám, nemusí se už mixovat
2. Po uvaření přidáme utřený česnek, sůl a majoránku.

Doporučení:

Uzené můžeme také jen tak nakrájet na plátky a opéci na pánvi na sádle.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy