REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Placka s houbami a makrelami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lístkové těsto plněné rybím masem a houbovou směsí, pečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghub
400 glístkového těsta
2 lžícesmetany
1 lžícemásla
1 svazekzelené petrželky
3 ksčerstvé nebo mražené makrely
2 ksžloutků
mouka na vál
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ryby důkladně očistíme, omyjeme, 15 minut povaříme v osolené vodě, pak je vykostíme, opepříme, podle chuti osolíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou
2. Očištěné houby nakrájíme na plátky (sušené namočíme předem na hodinu do studené vody) a osmažíme na rozehřátém oleji doměkka, pak přilijeme smetanu, osolíme a promícháme
3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou část rozválíme na pomoučeném vále na plát velikosti plechu
4. První plát položíme na plech vyložený pečícím papírem, na něj rozložíme rybí maso, pak pokryjeme houbami se smetanou a nakonec přikryjeme druhým plátem, povrch potřeme rozšlehanými žloutky, několikrát vidličkou propíchneme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy