REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný krokodýl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z doma vyrobeného těsta vymodelovaný krokodýl, naplněný anglickou slaninou, sýrem Feta, olivami … servírovaný jako slaný dezert.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 mlpolotučného mléka
150 mlslunečnicového oleje
2 lžičkyinstantního droždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru kystal
Na náplň:
150 gcherry rajčátek
150 gsýra Eidam
120 ganglické slaniny
100 goliv bez pecek (plněné například papričkou, mandlemi ...)
100 gsýra Feta
oregano nebo koření na pizzu
kečup
Ostatní:
papír na pečení
vejce na potření
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme cukr, sůl a droždí, zamícháme, pak přilijeme olej a mléko, vypracujeme těsto, které necháme 20 minut kynout
2. Mírně vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na obdélník, okraje těsta silné asi 1-1,5 cm ořežeme (odřezky použijeme na vytvoření očí a nohou krokodýla
3. Plát potřeme hojně kečupem a posypeme oreganem nebo kořením na pizzu, poklademe plátky anglické slaniny, střed zaplníme kostičkami sýry Feta a překrájenými olivami
4. Na olivy a sýr dále navrstvíme cherry rajčátka, od středu ingrediencí do stran položíme plátky sýra Eidam
5. Těsto i s anglickou slaninou a sýrem rovnoměrně rozřízneme durch pravidelnými šikmými řezy od navršených ingrediencí až ke kraji, proužky pak ozdobně přes sebe přeskládáme, vytvoříme tak tělo krokodýla 6. Na koncích vytvoříme hlavu a na druhém ocas hada, ze zbytků těsta a dvou cherry rajčátek vytvoříme oči, také vytvarujeme pomocí vidličky nohy
7. Celého krokodýla opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení, přiděláme mu oči a nohy a celého ho potřeme rozšlehaným vajíčkem
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 25-30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy