REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný krokodýl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z doma vyrobeného těsta vymodelovaný krokodýl, naplněný anglickou slaninou, sýrem Feta, olivami … servírovaný jako slaný dezert.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 mlpolotučného mléka
150 mlslunečnicového oleje
2 lžičkyinstantního droždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru kystal
Na náplň:
150 gcherry rajčátek
150 gsýra Eidam
120 ganglické slaniny
100 goliv bez pecek (plněné například papričkou, mandlemi ...)
100 gsýra Feta
oregano nebo koření na pizzu
kečup
Ostatní:
papír na pečení
vejce na potření
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme cukr, sůl a droždí, zamícháme, pak přilijeme olej a mléko, vypracujeme těsto, které necháme 20 minut kynout
2. Mírně vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na obdélník, okraje těsta silné asi 1-1,5 cm ořežeme (odřezky použijeme na vytvoření očí a nohou krokodýla
3. Plát potřeme hojně kečupem a posypeme oreganem nebo kořením na pizzu, poklademe plátky anglické slaniny, střed zaplníme kostičkami sýry Feta a překrájenými olivami
4. Na olivy a sýr dále navrstvíme cherry rajčátka, od středu ingrediencí do stran položíme plátky sýra Eidam
5. Těsto i s anglickou slaninou a sýrem rovnoměrně rozřízneme durch pravidelnými šikmými řezy od navršených ingrediencí až ke kraji, proužky pak ozdobně přes sebe přeskládáme, vytvoříme tak tělo krokodýla 6. Na koncích vytvoříme hlavu a na druhém ocas hada, ze zbytků těsta a dvou cherry rajčátek vytvoříme oči, také vytvarujeme pomocí vidličky nohy
7. Celého krokodýla opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení, přiděláme mu oči a nohy a celého ho potřeme rozšlehaným vajíčkem
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 25-30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy