Bezlepková pohanková mouka Labeta slouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky, je významným zdrojem bílkovin. Má ale mnoho dalších výhod. Vyzkoušejte tento recept na slané muffiny, určitě se stanou oblíbeným slaným dezertem celé vaší rodiny.
Ingredience:
Suroviny na 12 muffinů: | |
250 g | Pohankové hladké mouky Labeta |
100 g | mozzarelly |
250 ml | mléka |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | naložených rajčat v oleji |
4 lžičky | Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta |
1/2 lžičky | soli |
1 hrst | oliv |
2 ks | vejce |
snítka čerstvé bazalky | |
pepř | |
+ papír na pečení a formičky na muffiny |
Postup:
- Pečicí papír nastříhejte na čtverce 15×15 cm a vyložte s nimi formičky na muffiny.
- Mozzarellu nakrájejte na kousky, olivy na kolečka a bazalku nasekejte nahrubo.
- Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte olej a mléko, a nakonec všechny sypké suroviny.
- Vše dobře promíchejte a naplňte směsí košíčky do jejich 1/3 výšky.
- Do každého košíčku vložte část naložených rajčat, mozzarelly, oliv a nasekané bazalky.
- Zalijte rovnoměrně zbytkem těsta a navrch muffinů dejte zbytek nakrájených surovin, případně ozdobte čerstvými cherry rajčátky.
- Pečeme na horkovzduch na 165 °C 16-18 minut.
Recept k článku: Pohanková mouka v kuchyni – jak ji správně používat?
Poznámka:Zdroj: labeta.cz