REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizzové růžičky podle Jamieho Olivera

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nekynuté slané pečivo zajímavého tvaru. V růžičkách najdete mozzarellu, cherry rajčátka, ale i šunku nebo oregano.


Ingredience:
Na 12 růžiček potřebujeme:
Na těsto:
330 ghladké mouky
170 mlvody
1 ksbalíčku sušeného droždí (na 500 g mouky)
1 lžičkacukru
1 lžička soli
Na náplň:
šunka (nebo jiná uzenina na tenoučké plátky - nemusí být)
dýňový olej na pokapání (nemusí být)
strouhaná mozzarella
cherry rajčata
pepř mletý
oregano
kečup
sůl

Postup:

1. Na desce si smícháme trošku mouky se solí, cukrem a kvasnicemi, začneme přilévat vodu střídavě s moukou a vypracujeme hladké tužší těsto
2. Těsto nemusí kynout, jen je necháme odpočinout (pokud si přichystáme ostatní ingredience tak cca 15-20 min)
3. Rajčata si nařežeme na tenko, mozzarellu si nastrouháme na větší slzičky
4. Z těsta si rozválíme placku širokou max. 35 cm a dlouhou max. 48 cm
5. Nařízneme si pásy dlouhé 35 cm a široké cca 3-4 cm
6. Každý pás natřeme kečupem, naskládáme pásky šunky, slabší kolečka rajčata (to kvůli tomu, aby se nám dobře stáčely), osolíme, opepříme, posypeme mozzarellou a pevně stočíme do role
7. Následně vložíme do vymazaného pekáče určeného na muffiny
8. Růžičky pečeme při 180 °C cca 20 min – záleží to však na konkrétní troubě.

Doporučení:

Podáváme k vínku, pivu apod. Můžeme je před podáváním pokapat dýňovým olejem. Tip: je dobré si formy vyložit mastným papírem nebo obyčejnými papírovými košíčky, aby se nám dobře růžičky vyndavaly z plechu.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargová, autorky tohoto textu i fotografie, naleznete na její stránce zde: Pečené, vařené s Ivou .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy