REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní těstíčko II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto těstíčko se skvěle hodí na obalení a potom usmažení sýrů.


Ingredience:
200 ghladké mouky
15 goleje
125 mlsvětlého piva
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Opatrně naklepneme obě vejce, oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky dáme žloutky, podle chuti sůl, přilijeme pivo a olej, dobře promícháme, pak vmícháme tolik mouky, abychom dostali hladké, tekuté těstíčko, které necháme asi 1 hodinu stát
3. Těstíčko po hodině promícháme a opatrně do něj vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků
4. Takto připravené těstíčko ihned použijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy