Pečený zajíček z mouky, vajec, měkkého tvarohu a cukru, pocukrovaný moučkovým cukrem.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
250 g | měkkého tvarohu |
250 g | másla |
180 g | moučkového cukru |
100 ml | mléka |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na dohotovení: | |
2 ks | rozinek na oči |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, postupně vmícháme rozklepnutá vejce, rozředěný tvaroh s mlékem, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vše dobře promícháme
2. Připraveným těstem naplníme formu na zajíce vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak snížíme teplotu na 160 °C a dopékáme ještě dalších 30 minut
3. Po upečení necháme zajíčka krátce ve formě zchladnout, poté ho opatrně vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout
4. Nakonec mu z rozinek vytvoříme oči a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.