REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový máslový zajíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený zajíček z mouky, vajec, měkkého tvarohu a cukru, pocukrovaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gměkkého tvarohu
250 gmásla
180 gmoučkového cukru
100 mlmléka
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na dohotovení:
2 ksrozinek na oči
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, postupně vmícháme rozklepnutá vejce, rozředěný tvaroh s mlékem, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vše dobře promícháme
2. Připraveným těstem naplníme formu na zajíce vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak snížíme teplotu na 160 °C a dopékáme ještě dalších 30 minut
3. Po upečení necháme zajíčka krátce ve formě zchladnout, poté ho opatrně vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout
4. Nakonec mu z rozinek vytvoříme oči a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy