REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový beránek s čokoládou uvnitř

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický beránek s čokoládovou polevou už dnes nikoho nepřekvapí. Vyzkoušejte čokoládu přidat do těsta tak, aby nebyla na první pohled vidět. Pak sledujte překvapené strávníky.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
150 gcukru
50-100 gčokolády (dle chuti)
1 sáčekvanilkový pudink
5 lžichorké vody
5 lžicoleje
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkacitrónové šťávy
3 ksvejce
rozinky
špetka soli
citrónová kůra
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny
2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citrónovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny
3. Bílky ušlehejte s několika kapkami citrónové šťávy a špetkou soli dohusta a vmíchejte do těsta
4. Formu na beránka silně vymastěte máslem a vysypte moukou
5. Do míst kde jsou oči a čumáček vmáčkněte rozinky a nalijte část těsta, do něj vyskládejte nasekanou čokoládu tak, aby nezasahovala až k okrajům, zalijte zbylým těstem
6. Přiklopte vrchní díl formy, vložte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 170-180 °C, pečte asi 40-50 minut
7. Upečeného beránka nechte vychladnout ve formě.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy