REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s ořechovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká roláda z polohrubé mouky, cukru a vajec plněná ořechovou náplní.


Ingredience:
Na těsto:
140 gpolohrubé mouky
140 gmoučkového cukru
6 ksvajec
Na náplň:
180 gmletých ořechů
180 gmásla
100 gmoučkového cukru
5 lžicmléka

Postup:

Příprava náplně:
1. Mléko zahřejeme (nejlépe v mikrovlnné troubě) a nalijeme na umleté ořechy, promícháme a necháme vychladnout
2. Utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy smíchané s mlékem a dobře promíchámePříprava těsta:
1. Nakrájíme máslo a necháme ho v misce změknout, aby se dobře třelo
2. Na těsto si oddělíme žloutky a bílky, ke žloutkům přidáme prosátý moučkový cukr a společně utřeme, až vznikne hustá pěna
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou lehce vmícháme do žloutkové hmoty
4. Velký plech vyložíme papírem na pečení, na kterém rozetřeme rovnoměrně těsto
5. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 190 °C po dobu cca 8 minut, jakmile se těsto začne oddělovat od krajů plechu, vyjmeme ho
6. Stočíme i s papírem do rolády, zatížíme vlhkou utěrkou a necháme vychladnoutDokončení:
1. Z rolády odstraníme papír a rovnoměrně ji potřeme náplní
2. Znovu ji co nejpevněji svineme a dáme do chladna ztuhnout 3. Nakonec roládu jen pocukrujeme, nebo ozdobíme například čárkami z čokoládové polevy 4. Moučník krájíme asi na 1 cm široké řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy