REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda v oříšcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná šlehačkou a broskvemi, potřená šlehačkou, obalená nastrouhanými oříšky a ozdobená broskvemi.


Ingredience:
Na těsto:
120 gmoučkového cukru
120 gpolohrubé mouky
4 ksvajec
Na náplň a dohotovení:
500 mlsmetany ke šlehání
20 gcukru krupice
20 gstrouhaných lískových oříšků
5 ksbroskví
2 ksbalíčku ztužovače šlehačky

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru do hladké pěny
2. Z bílku a zbylého moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, smícháme s hladkou pěnoua nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku
3. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut
4. Po upečení plát otočíme na lehce pomoučenou utěrku, necháme vychladnout a pak opatrně odhrneme papír
5. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku, dvě třetiny rozetřeme na upečený korpus a poklademe 3 oloupanými, vypeckovanými a na menší kousky nakrájenými broskvemi
6. Plát stočíme pomocí utěrky do rolády, zabalíme do alobalu, pevně utáhneme a dáme na 1 hodinu do ledničky ztuhnout
7. Pak rozbalíme, celý povrch potřeme zbylou šlehačkou, strany obalíme nastrouhanými, na sucho opraženými oříšky a vršek ozdobíme zbylými nakrájenými broskvemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy