REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda v oříšcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná šlehačkou a broskvemi, potřená šlehačkou, obalená nastrouhanými oříšky a ozdobená broskvemi.


Ingredience:
Na těsto:
120 gmoučkového cukru
120 gpolohrubé mouky
4 ksvajec
Na náplň a dohotovení:
500 mlsmetany ke šlehání
20 gcukru krupice
20 gstrouhaných lískových oříšků
5 ksbroskví
2 ksbalíčku ztužovače šlehačky

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru do hladké pěny
2. Z bílku a zbylého moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, smícháme s hladkou pěnoua nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku
3. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut
4. Po upečení plát otočíme na lehce pomoučenou utěrku, necháme vychladnout a pak opatrně odhrneme papír
5. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku, dvě třetiny rozetřeme na upečený korpus a poklademe 3 oloupanými, vypeckovanými a na menší kousky nakrájenými broskvemi
6. Plát stočíme pomocí utěrky do rolády, zabalíme do alobalu, pevně utáhneme a dáme na 1 hodinu do ledničky ztuhnout
7. Pak rozbalíme, celý povrch potřeme zbylou šlehačkou, strany obalíme nastrouhanými, na sucho opraženými oříšky a vršek ozdobíme zbylými nakrájenými broskvemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy