REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s mandarinkovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškot potřený marmeládou a smetanovým krémem ze šlahačky a dalších surovin, zamotaný do tvaru rolády. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, potřená zbytkem krému a posypaná kokosem.


Ingredience:
Na piškot:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
6 lžicmeruňkové řidší marmelády (v případě potřeby naředíme vodou či rumem)
1 plechovkamandarinek (314 ml)
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
1 sáčekpudink Olé s vanilkovou příchutí
Na ozdobu:
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
6 lžickokosové moučky

Postup:
  1. Nejprve si z bílků a špetky soli vymícháme pevný sníh, po částech přidáme moučkový cukr a znovu šleháme
  2. Po jednom přidáme žloutky a pořád šleháme
  3. Mouky, solamyl a kypř. prášek prosijeme a zlehka po částech přidáme k ušlehané bílkovo žloutkové hmotě
  4. Na nízký plech dáme papír na pečení a stěrkou naneseme a urovnáme těsto
  5. V troubě na 200 °C pečeme do světle hněda cca 7 minut
  6. Na mřížce necháme vychladnout
  7. Piškot potřeme marmeládou
  8. Krém naneseme stěrkou do 3/4 rolády a za pomocí peč. papíru opatrně, ale pevně zavineme
  9. Šlehačku vyšleháme dotuha a potřeme s ní roládu shora i ze stran, zasypeme kokosem a necháme pár hodin ztuhnout.

Příprava náplně (krému):

  1. Mandarinky necháme okapat na sítku a pak je rozmixujeme
  2. Do uzavíratelné nádoby dáme šlehačku, pomixované mandarinky, pudink, nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až krém ztuhne a přestane “šplouchat”, což trvá cca 3 minut.

 

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy