REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s mandarinkovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškot potřený marmeládou a smetanovým krémem ze šlahačky a dalších surovin, zamotaný do tvaru rolády. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, potřená zbytkem krému a posypaná kokosem.


Ingredience:
Na piškot:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
6 lžicmeruňkové řidší marmelády (v případě potřeby naředíme vodou či rumem)
1 plechovkamandarinek (314 ml)
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
1 sáčekpudink Olé s vanilkovou příchutí
Na ozdobu:
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
6 lžickokosové moučky

Postup:
  1. Nejprve si z bílků a špetky soli vymícháme pevný sníh, po částech přidáme moučkový cukr a znovu šleháme
  2. Po jednom přidáme žloutky a pořád šleháme
  3. Mouky, solamyl a kypř. prášek prosijeme a zlehka po částech přidáme k ušlehané bílkovo žloutkové hmotě
  4. Na nízký plech dáme papír na pečení a stěrkou naneseme a urovnáme těsto
  5. V troubě na 200 °C pečeme do světle hněda cca 7 minut
  6. Na mřížce necháme vychladnout
  7. Piškot potřeme marmeládou
  8. Krém naneseme stěrkou do 3/4 rolády a za pomocí peč. papíru opatrně, ale pevně zavineme
  9. Šlehačku vyšleháme dotuha a potřeme s ní roládu shora i ze stran, zasypeme kokosem a necháme pár hodin ztuhnout.

Příprava náplně (krému):

  1. Mandarinky necháme okapat na sítku a pak je rozmixujeme
  2. Do uzavíratelné nádoby dáme šlehačku, pomixované mandarinky, pudink, nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až krém ztuhne a přestane “šplouchat”, což trvá cca 3 minut.

 

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy