REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s ananasovo-kokosovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškotový korpus potřený, marmeládou a také hojně pudinkovým krémem ochuceným kokosem, pokladený kousky ananasu, piškot pak zamotaný do tvaru rolády a opět potřený připraveným krémem, nakonec zasněžený kokosem.


Ingredience:
Na těsto:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
1/2 balíčkukypřícího prášku do pečiva
špetička soli
Na krém a náplň:
1 baleníšlehačka Rama Cremefine ke šlehání
1 balenípudink Olé (Dr. Oetker bez vaření) kokosový
1 plechovkaananasu (cca 410 g) - kostky
meruňková marmeláda (na potření korpusu)
Ostatní:
strouhaný kokos na posyp rolády, papír na pečení

Postup:

1. Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli do tuha sníh z bílků
2. Pak, po částech, přidáme cukr a opět zašleháme, potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky, nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva
3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme dorůžova, což trvá cca 7 min
4. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme …
5. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou (pokud je příliš hustá, naředíme rumíkem)
6. Krém bude hotový na ten šup; vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas, tady máme na výběr … buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka (ptáte se, zda i se šťávou pomixujeme? No, já jsem si trochu šťávičky cucla rovnou z plechu, takže jsem ji tam všechnu nedávala a myslím, že jsem dobře udělala … spíš míň než víc, aby nebyl krém moc řídký, když, tak raději šťávy přidat
7. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání, ztuhne hned, během pár vteřin
8. Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora, rozložíme důkladně okapané kostky ananasu
9. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem, jde to dobře … celkem
10. No a jdeme do finále; pomažeme roládu zbytkem krému a zasněžíme kokosem, necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy