REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní salát s dršťkami a slizáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené dršťky, marinované, podušené spolu se slizáky a dalšími ingrediencemi, servírované vychlazené jako pikantní obědový salát. Autor receptu: Dalibor Marounek


Ingredience:
500 gpředvařených hovězích dršťek (lze nahradit vepřovými žaludky)
0,5 lslizáků naložených v sladkokyselém nálevu
2 lžíceústřičné omáčky
2 lžícesójové omáčky
2 dclbíleho vína
1 kscibule
1 kspórku
feferonka
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; smícháme 2 dcl vína spolu se sojovou a ústřičnou omáčkou, prolisovaným česneku, pepřem a solí, přidáme 1 dl vody, chvíli vše povaříme
2. Opracované a předvařené dršťky nakrájené na nudličky a dáme vařit do marinády, opět chvíli povaříme, pak hrnec odstavíme ze zdroje tepla a necháme v marinádě marinovat alespoň 12 hodin
3. Druhý den dršťky podusíme doměkka
4. K podušeným dršťkám přidáme na proužky nakrájenou, jadřince zbavenou papriku, na kolečka pokrájený pórek a cibuli, promícháme 5. Slizáky slijeme z nálevu, propláchneme a promícháme s ostatními surovinami, dochutíme feferonkou, pepřem, případně pokrm dosolíme a necháme vychladit.

Doporučení:

Tento pikantní salátek podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Více o slizácích najdete v našem atlasu hub: Slizák lepkavý, Slizák mazlavý

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy