Konzervované fazole svařené s rajčatovým pyré, promíchané s dalšími ingrediencemi včetně kostiček vařeného hovězího masa, salát servírovaný dobře vychlazený.
Ingredience:
300 g | hovězího masa |
1 plechovka | různě barevných fazolí ve slaném nálevu |
1 plechovka | kukuřice |
3 ks | kyselé okurky |
1 ks | červené cibule |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | melé konzervy rajčatového pyré |
1 ks | vařené mrkve |
nakládané melé cibulky | |
bobkový list | |
nové koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a novým kořením (můžeme přidat i jednu mrkev)
2. Vedle v kastrůlku si svaříme fazole s pyré
3. Do mísy si připravíme veškeré ingredience a přidáme nakonec fazole a vychladlé hovězí maso nakrájené na kostičky
4. Vše dosolíme, dopepříme, promícháme a dobře vychladíme.
Salátek je skvělý podávaný například s opečenými bagetami.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská