REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní obalovaná pýchavka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pýchavka (vatovec obrovský) nakrájená na plátky, obalená v mouce smíchané s paprikou, vejcích, nastrouhané nivě a eidamu, nakonec ve strouhance, usmažená dozlatova.


Ingredience:
500 gpýchavky (vatovce obrovského)
2 lžícenastrouhaného eidamu
2 lžícenastrouhané nivy
mletá červená paprika
hladká mouka
strouhanka
mléko
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Vatovce nakrájíme na 1 cm silné plátky a odstraníme vnější okrovku (slupku, povrch pýchavky, která je příliš tuhá a často bývá znečistěná)
2. Plátky obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou a špetkou černého pepře, namočíme do rozšlehaného vejce které rozšleháme s mlékem a mírně osolíme, obalíme ve směsi nastrouhané nivy a eidamu, opět namočíme do vejce a nakonec obalíme ve strouhance
3. Obalené pýchavky zvolna pečeme dozlatova na sádle.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy