Pýchavka (vatovec obrovský) nakrájená na plátky, obalená v mouce smíchané s paprikou, vejcích, nastrouhané nivě a eidamu, nakonec ve strouhance, usmažená dozlatova.
Ingredience:
500 g | pýchavky (vatovce obrovského) |
2 lžíce | nastrouhaného eidamu |
2 lžíce | nastrouhané nivy |
mletá červená paprika | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vatovce nakrájíme na 1 cm silné plátky a odstraníme vnější okrovku (slupku, povrch pýchavky, která je příliš tuhá a často bývá znečistěná)
2. Plátky obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou a špetkou černého pepře, namočíme do rozšlehaného vejce které rozšleháme s mlékem a mírně osolíme, obalíme ve směsi nastrouhané nivy a eidamu, opět namočíme do vejce a nakonec obalíme ve strouhance
3. Obalené pýchavky zvolna pečeme dozlatova na sádle.
Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek