REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí sauté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý pokrm z Malajsie na částečně upečené a pak povařené kuře.


Ingredience:
1 kskuřete o váze 1,3-1,6 kg
2 ksrozdrcené stroužky česneku
150 mlrostlinného oleje
1 lžícečerného pepře
1 lžícesoli
Na omáčku:
600 mlvody
50 mltmavé sójové omáčky
25 gmásla
4 ksrozdrcené stroužky česneku
2 ksvelkých masitých rajčat
1 kscibule
2 lžícerostlinného oleje
mletý pepř
sůl
čerstvě nakrájené chilli papričky
osmažené cibulka na ozdobu

Postup:

1. Kuře naporcujeme na 8 menších kusů, do každého uděláme dva hlubší zářezy do kterých vetřeme sůl, pepř a rozdrcený česnek
2. Zastříkneme olejem a dáme péci do trouby předehřáté na 190 °C asi na 30 minut, až kuře mírně zhnědne
3. Na omáčku rozehřejeme máslo s olejem a v tuku osmahneme cibuli nakrájenou na plátky a rozdrcený česnek, přidáme nasekaná rajčata, vodu, sójovou omáčku a koření
4. Omáčku nalijeme do woku (velké hluboké pánvi), přidáme kuřecí maso a poválíme ho v omáčce ze všech stran
5. Vše zvolna vaříme asi 20 minut, dokud kuře nezměkne, občas zamícháme
6. Kuře servírujeme zdobené nasekanými chilli papričkami a osmaženou cibulkou.

Doporučení:

K tomuto pokrmu servírujeme většinou vařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy