REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perská pečená kachní prsa s omáčkou z granátových jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Iránu na opečená kachní prsíčka servírovaná s omáčkou z vývaru, rozmixovaných granátových jablek, červeného rybízu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskachní prsa i s kůží
4 ksgranátová jeblka
2 kscibule
200 gčerveného rybízu
50 gnasekaných ořechů
200 mlzeleninového vývaru
50 mlolivového oleje
2 lžícetřtinového cukru
1/2 lžičkykurkumy
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, na části rozehřátého olivového oleje cibuli necháme zesklovatět, pak k ní přidáme ořechy a vše krátce orestujeme, nakonec přilijeme vývar a základ na omáčku povaříme asi 15 minut
2. Z rozkrájených granátových jablek vydlabeme semena, lžíci semínek odložíme, zbylá rozmixujeme s očištěným rybízem, citronovou šťávou a cukrem, rozmixovanou směs ještě propasírujeme přes sítko
3. Opláchnutá kachní prsa osušíme, kůži na několika místech nařízneme (nejlépe na ježečka), aby se z nich lépe vypekl tuk, maso lehce osolíme a okořeníme pepřem
4. Na zbylém rozpáleném oleji maso zvolna opékáme, z obou stran (nejdříve opečeme stranu s kůží) asi 15 minut, opečená kachní prsa vyjmeme a do výpeku dáme pyré z granátových jablek
5. Omáčku krátce povaříme, pak do ní vložíme kachní prsa a zbylá semínka a vše prohřejeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je kuskus.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy