Jedna z variant chutné krémové polévky z dýně Hokaido a dalších surovin, servírovaná ozdobená pecorino, plocholistou petrželovou natí a česnekovými krutony.
Ingredience:
400 g | dýně hokaido (netto) |
160 g | kokosového mléka (Franz Josef) |
1500 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžička | muškátového květu |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | sušené chilli papričky |
1 ks | cibule |
sůl | |
K podávání: | |
pecorino, plocholistá petrželová nať a česnekové krutony |
Postup:
1. Na oleji a másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli
2. Přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět, přidáme (i se semínky) nakrájenou chilli papričku
3. Dýni zbavíme vláken a semínek, pokrájíme na kousky, vložíme do hrnce a 10 minut restujeme
4. Přilejeme zeleninový vývar a vaříme doměkka cca 15 minut
5. Přidáme kokosové mléko, muškátový květ a osolíne
6. Vše dohladka rozmixujeme
7. Na talířích přizdobíme pecorinem, krutonky a petrželí.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová