Polévka ostré, pikantní chuti připravená z vařené červené řepy a dalších surovin. K polévce, připravené podle tohoto receptu, skvěle chutnají čerstvě opečené topinky potřené česnekem.
Ingredience:
500 g | vařené červené řepy |
1,2 l | vývaru (kuřecí, hovězí, zeleninový) |
2 dl | smetany na vaření |
4 ks | stroužky česneku |
2-3 ks | vařená vejce |
1 ks | kousek chilli papričky |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 lžíce | nastrouhaného závoru |
špetka muškátového květu | |
zakysaná smetana | |
petrželka | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou červenou řepu, mrkev, zalijeme vývarem.
- Přidáme utřený česnek, nastrouhaný zázvor, kousek chilli, muškátový květ osolíme, vaříme na mírném plameni 15 minut.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém a zjemníme smetanou na vaření.
- Do polévky na talíři přidáme nakrájené vařené vejce, lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou petrželkou.
- K polévce podáváme topinky.
Text i foto: D.M.