REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní králičí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájená játra z králíka podušená na slaninovém základě ve vývaru.


Ingredience:
300 gkráličích jater
50 gslaniny
1 ksmasité papriky
1 kspórku
0,5 lvývaru nebo vody a kostky bujónu
worcesterská omáčka
česnek dle chuti
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji rozpustíme slaninu a přidáme nakrájený pórek, papriku a česnek, 5 minut vše restujeme
2. Přidáme pokrájená králičí játra, podlijeme je vývarem a dusíme do měkka
3. Na závěr pokrm zaprášíme moukou, ochutíme pár kapkami worchesterské omáčky, osolíme, opepříme a ještě malou chvíli povaříme
4. Takto připravená králičí játra servírujeme nejlépe s rýží.

Doporučení:

Králičí játra lze nahradit játry drůbežími.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy