Marinované jehněčí plátky zprudka opečené na oleji jako minutka.
Ingredience:
500 g | jehněčího masa na minutky (kýta, hřbet) |
olej na opečení masa | |
Na marinádu: | |
1 lžička | nastrouhaného zázvoru |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | kečupu |
1 lžička | cukru |
1 lžička | octa |
1 ks | většího stroužku česneku |
1/2 ks | menší cibule |
trochu soli |
Postup:
1. Čerstvě nastrouhaný zázvor, sladkou papriku, sůl, kečup, cukr a ocet utřeme v misce dohladka spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou cibulí
2. Do směsi vložíme plátky jehněčího masa a necháme 8 hodin marinovat
3. Druhý den maso zprudka opečeme, po obou stranách, na dobře rozpáleném oleji.
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka:Autor receptu Dalibor Marounek