REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové bábovičky s jablečným želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře vychlazená dobrota z krupice s výraznou perníkovou chutí a jablkovým želé je na horké letní dny, když se vám nechce péct, jak dělaná.


Ingredience:
470 mlplnotučného mléka
10 lžíc strouhaného perníku
5-6 lžic třtinového cukru (podle chuti)
4 lžícekrupice
1 lžičkamleté skořice i do želé
1 ksbalíčk červeného želé Dr. Oetkeru
1 ksvelkého jablka
250 mljablečného džusu
špetka soli do kaše
Na ozdobu
čokoládové hoblinky
celá skořice
lístky máty

Postup:

1. Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, pak přidáme sůl a uvaříme kaši
2. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici
3. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší do dvou třetin
4. Po vychladnutí kaše si podle návodu připravíme želé, odstavíme, vmícháme lžičku skořice a oloupané, nahrubo nastrouhané jablko
5. Nalijeme do misek na kaši a vychladíme.

Doporučení:

Místo mléka můžete použít i smetanu.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy