REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perník s ořechy a povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voňavý perník z litého těsta se sekanými vlašskými ořechy a švestkovými povidly, která mu dodají vláčnost i druhý nebo třetí den.


Ingredience:
350 ghladké mouky
300 gcukru
150 gšvestkových povidel
2 hrstivlašských ořechů
1/2 ksprášku do perníku
0,5 lmléka
4 lžíceoleje
2 lžičkykakaa
2 ksvejce
Na ozdobu:
čokoládová poleva nebo moučkový cukr

Postup:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a sekanými ořechy
2. Do mísy přidáme mléko, olej, vejce a promícháme
3. Nakonec přidáme povidla a znvovu lehce promícháme
4. Pečeme ve vymazaním plechu, můžeme po vychladnutí polévat čokoládou nebo jen posypat cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy